A inceput Postul si pentru ca in week-end stam mult in casa datorita frigului de afara, ne vine pofta de ceva bun, m-am gandit sa incerc sa adaptez o reteta de briose, sa fie usor de facut…in cateva minute si sa fie de post.
Ingrediente:
Ne trebuie:
– hartiute de briose(ideal ar fi sa le punem intr-o tava special destinata acestui scop), dar se pot pune foarte bine si pe o tava obisnuita, sau o tava de briose unsa cu ulei si faina)
– o cana de 200 ml (cum sunt cele de ceai) o vom folosi la masurat toate ingredientele
Ingrediente:
– 1 cana zahar 200 g
– 100 ml ulei (o jumatate mai plina:D de cana )
– 1 cana apa minerala
– 2 cani faina
-1 plic praf de copt
– 1 lingura otet
– un capac de lichior de portocale (optional) – cred ca paote fi si visinata, rom…
– esenta vanilie
Umplutura (oricare dintre :
– dulceata de capsuni, caise, mere, pere, gutui…
– un mar
– nuca macinata
– ciocolata de post (desi pe ea scrie ca poate contine urme de oua, lapte)
- mixam uleiul+zaharul+apa+otet
- amestecam faina+sare+praf de copt
- incorporam faina in amestecul de ulei+zahar
- adaugam lichior+esenta
Eu am impartit compozitia in 2:
- pentru briosele cu dulceata: am turnat cate o lingura de compozitie in hartiutele de briose, am pus o lingura de dulceata, deasupra alta lingura de compozitie si o feliuta de mar deasupra)
- pentru briosele cu nuca si ciocolata: am amestecat in compozitie nuca macinata, am pus cate 2 linguri in hartiute si apoi am presarat deasupra ciocolata de post sfaramata).
Au iesit neasteptat de bune, nu ai senzatia nici o clipa ca sunt de post, si in casa miroase a duminica si a ceva bun si cald.
Lasă un răspuns