Buun m-am apucat de fiert dulceata la foc mic, si pana fierbe am spalat borcanele, le -am pus la scurs, le voi steriliza in cuptor inainte sa torn dulceata in ele si i-am facut hainuta la un borcan (asa vor trebui sa arate toate, pentru ca eu am in plan sa particip la “Festivalul dulcetii” de la Golia de Sf. Parascheva (asta daca ma tin de treaba si mai ales daca dulceata-mi iese buna).
ii lipseste doar dulceata care fierbe (eticheta de pe borcan am realizat-o cu un program gratuit , iar agatata de sfoara este o mica poveste despre dulceata de cirese amare)Aurelia are si ea o suuuper idee, originala si amuzanta in acelasi timp:) Si Dana a facut niste bijuterii 🙂 de capace pentru borcane. |
Wow, Anca, ce planuri mari si frumoase ai!
Nu stiam de festivalul dulcetii, se tine demult?
Borcanele arata super!! Mult spor si succes in tot ce ti-ai propus.
In acest an ar fi la a 3-a editie, in timpul Sarbatorilor Iasiului de Sf Parascheva, in parcarea de la Golia. Nu numai dulceata se comercializeaza ci si zacusca, miere…
Cat sunt de frumoase! bafta multa!
Nu stiam de Festival. Dulceata se vinde sau doar se premiaza gustul si aspectul? oricum ar fi,bafta multa!
Eu am fost anul trecut la Consiliul Judetean si aveua afis pe un geam, se si vinde si exista si un concurs – cel mai autentic gust, cea mai naturala…
Succes la Festival! Dulceața de cireșe amare se numără printre preferatele mele, iar capacele tale sunt deosebite.
Danutaaaaa bine ai revenit! Multumesc.
Anca, dar ce borcanele simpatice o sa ai! :X
Mie mi-ar fi mila de ele sa le desfac, sa le stric aspectul. Probabil ca pofta de dulceata ar birui mila :))), dar … tot m-as simti un pic vinovata.
N-am facut niciodata dulceata de cirese amare, dar as incerca pentru ca e una din preferatele sotului meu (sponsorii nostri sunt bunica mea, mamele noastre). Ai gasit cirese amare in piata?? Stiu ca sunt destul de rare, de asta te intreb …
Eu am cules din copac, dar am vazut in Nicolina cu 9lei… De cirese amare e cea mai buna:. Daca ma ajuta Domnul sa fac asta, te invit la degustat:*, ca are si aprtea de degustare
Arata foarte, foarte bine 🙂 Sigur vor avea maaare succes 🙂
Multuemsc Anca si Ada:* si multumesc pentru reteta. Am sa fac din caise/zarzare:)
Ancuta, ce-mi faci? Sa mor de pofta si alta nu…
Te incumeti sa trimiti un borcanel la mare? Il cumpar! Pune-mi bine unul, please! 😀
Ce pot sa fac Irina:)) am sa pun saptamana viitoare, dupa ce se raceste in patura:*
Awww, ce bine arata! Si eticheta, si dulceata pusa la fiert! Am facut si eu in urma cu vreo 6 ani borcanase cu eticheta personalizata de mine, le-am desenat si le-am bibilit mult de tot. Le-am dăruit pe toate (nu ca ar fi rezistat acasa)!
:)) Cred ca aceasta va fi si soarta alor mele, dar mie mi-ar palcea sa si vand macar unul, sa am senzatia ca cineva vrea s adea bani pe munca mea:)Cred ca etichetele tale sunt superbe si unice, data viitoare sa le pozezi pe toate, sa le vedem si noi:*
M-am uitat prin pozele de atunci, nimic nu-mi scapa nepozat 😀 Pe atunci nu aveam blogul, dar fac o postare de amorul postarii 😀 Si al dulcetii de dovlecel 🙂
Astept, astept…
E gata! Postarea, dulceata mai tarziu, cand o fi caldura mai mare :))
Sunt delicioase borcanasele si sunt sigura ca si dulceata este! Mult spor ! 🙂
Irina deja vrea un borcanel, deci, din momentul acesta … poti incepe sa "ai senzatia ca cineva vrea sa dea bani pe munca ta"! ;;)
Multumesc de invitatia la degustare. :* Promit si vreau – sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem sanatoase pana la toamna! – sa vin la "Festivalul dulcetii" si sa cumpar. C va fi fericit ca are dulceata, tu vei avea multumirea ca ai dus lucrul pana la capat, asa cum iti doreai si eu bucuria ca veti fi amandoi fericiti. 😛
:* multumesc Ingrid:) si am aflat de ex. ca se pot face toasturi cu branza cu mucegai si dulceata de cirese amare…
:* Maria te pricepi sa incurajezi in asa fel incat sa motivezi omul:)
M-ai cucerit definitiv, Anca dragă! Pe lângă bunătatea și frumusețea acestei dulceți, felul în care ai îmbrăcat borcănelul, capacul, eticheta, este fascinant, parcă am pășit în țara basmelor…aievea. Te felicit, ești minunată! Succes, sper să iei premiul cel mare, îl meriți. O seară minunată! 🙂
Mirela multumesc! Daca tie iti place (si tu te pricepi) inseamna ca o sa placa si celorlalti:*
Wow, ce apetisanta arata dulceata!!!!!!Si mie imi place dulceata de cirese!
Tot detaliu pregatit de tine este super selicat. Nici nu ma indoiesc ca nu vei vinde din dulceata!
Oricum asteptam vesti pe toamna sa vedem cum ti-a mers 🙂
:* Multumesc Corina, o sa pun poze:)
Super fain "capacul".Inspirational.
:* Multumesc Ghinduta :*
Succes!:)
Totul arată minunat, iar dulceaţa cred că-i bună-bună! Mi-ar fi un picuţ greu să desfac un astfel de borcanaş, mai degrabă l-aş păstra pentru decor…dar până la urmă, cred că tot pofta s-ar arăta biruitoare!:)
Asta am patit eu azi :D. Am primit de la Ancuta un borcanel cu dulceata si l-am tinut la admirat in bucatarie, dar azi l-am desfacut :D.
:)) Multumesc Mariana. Eu zic ca e buna dulceata 🙂 si e naturala 100%
Tare cochete au iesit borcanasele! Si dulceata e preferata mea!:)
Si a mea Claudia!, din pacate am 15 borcane si numai 6hainute gata, trebuie sa recuperez sambata:*
Foarte frumoase o să fie borcănelele 🙂 Arată foarte bine…Dulceața de cireșe amare am încercat-o și eu zilele trecute, dar în varianta fără zahăr.Sunt curioasă dacă vor rezista 😛
Multumesc Simona. Sigur rezista doar ca trebuie fiarta mai mult ma gandesc, sa fie mai densa…magiunul facut de bunicile noastre tinea 🙂
Yey, azi am gustat dulceata si pot spune ca e delicioasa. E pt. prima oara cand mananc dulceata de cirese amare… :*