Am gasit un program care face etichete personalizate pentru borcanele de dulceata,are si 2 modele gratuite…http://www.jamlabelizer.com/
Si inca o pagina cu multe modele de etichete http://www.pickyourown.org/labelsforyourjars.htm , asta e interesanta cu (cea mai buna dulceata din lume).
Si inca una http://frugalliving.about.com/od/canningfoods/tp/Canning_Jar_Labels.htm
Si inca una simpla doar de lipit, imi palce cea cu calendar, pentruc ei care fac multe si le ramane de pe un an pe altul http://www.sweetpreservation.com/labels-crafts
Spor la dulceturi! eu azi fierb dulceata de cirese amare…asa ca despre ea e vorba, am sa incerc sa printez si etichetele sa vad cum merg…
Aseara am cules cirese amare, asta-noapte le-am scos samburii, si le-am pus cu zahar in frigider peste noapte. Dulceata de cirese amare e preferata mea (e singura pe care o mananc) cu paine prajita, unt, si un pahar cu lapte. Imi aminteste de vacantele cand eram copil la bunici si era in meniul fiecarei diminete. Dulceata de cirese se mananca intr-un anume fel, in tihna si in prospetimea diminetilor cu fan cosit.
Dulceata de cirese amare e si preferata mea. De fapt, cand e vorba de dulceata, eu am o multime de preferinte 🙂
Loredana parca te stiud e undeva, acum te mai stiu dintr-un loc…da e buna, trebuie savurata:)
Wow, ce frumoase sunt! Te superi daca le folosesc si eu? 😉
Te rog, Iuliana eu am printat doar una sa vad cum se vede:)
Ce frumos… dulceata de cirese negre imi aminteste si mie de vacantele la bunici si tocmai de aceea era si este preferata mea 🙂
Eu am sterilizat compot de cirese si de visine aseara, iar diseara acritura de corcoduse pentru ciorba 🙂
Iar programelul este foarte interesant 🙂
Anca si Ada bine ati venit! Eu compot nu stiu sa fac ( e tot timpul un fel de apa chioara, stiu sa fac chiselita – un compot ingrosat cu faina pe care-l facea strabunica mea cand eram eu copil:)
Am facut pentru iarna, dupa reteta mamei, 1 kg de zahar la 3 l de apa 🙂 Al mamei iese delicios, sper ca nu am incalcat nicio regula… 🙂
Dar cate fructe si cat il fierbi? (sunt o gospodina:)) desavarsita, fara instructiuni nimic nu fac cum trebe…
L-am facut cam asa: In borcane de 800g, am pus fructe pana sub modelul orizontal de sus (unde se ingusteaza borcanul are un model), in 3 litri de apa am dizolvat 1 kg de zahar, am acoperit fructele, pana unde se ingusteaza borcanul, am pus cate jumatate de aspirina si am inchis borcanele. Apoi le-am sterilizat 40-50 min. Vom vedea la iarna ce a iesit 🙂 la mama in pivnita rezista foarte bine…
Cât ești de meticuloasă! Te admir pentru că înfrumusețezi orice obiect. Și mai mult decât atât, îi inspiri și pe alții. 🙂
Multumesc Laura, e foarte simplu de facut dar consuma timp, insa trebuie sa si arate bine nu numai sa aiba gust bun daca vreau sa o expun si sa vand 🙂