Aseara mi-era dor de ceva bun si, pentru ca dupa vreo 40 de incercari a diverse retete de a face briose am gasit reteta ideala (unele americanesti – am sa o postez cand am si poze pentu ca desi le-am facut de vreo 5 ori nu am apucat sa fac poze:d), m-am gandit sa incerc reteta lor de banana bread, pentru ca trebuie sa fie un motiv de in toate filmele mananca asa ceva; vor urma negresele de care sunt convinsa ca nu pot fi la fel de rele ca si cele care se gasesc la noi in comert, sau pe care le-am facut eu.
Banan bread e un fel de pandispan, putin umed asa si cand se coace miroase atat de frumos in bucatarie de necrezut si…are un gust incredibil pentru un chec. Era o prietena la mine cand am scos painica din cuptor si am mancat mai mult de jumatate:)) pe loc.
Un mare plus este ca se face foarte, foarte usor, si o va deveni una din retetele mele de baza pentru ceva bun.
![]() |
dimineata de duminica – cafea, carti, banana bread si un borcanas de dulceata de cactus care are o hanuta asa de frumoasa ca e doar de decor:) |
Banana bread
Ingrediente:
2 cup faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1/2 pachet unt
3/4 cup zahar
2 oua
4 banane
– preincalzim cuptorul la 175 grade.
– amestecam ingredientele uscate
– mixam untul+zaharul+ ouale (batute cu o furculita)+ bananele zdrobite
– amestecam ingredientele ude peste cele uscate (numai putin cat se amesteca)
– turnam intr-o tava de chec acoperita cu hartie
– punem la cuptor pentru 60 minute
– o lasam 10 minute in tava sa se raceasca putin si apoi…
Faina reteta, buna si usor de facut. Multumiri ! daca vrei o reteta de negresa buna si sanatoasa in acelasi timp, iata
http://zinnaida.ro/2011/03/negrese-de-post-retete/
Duminica placuta, Anca !
Multumesc, Zina. Cum incepe postul le coc la colegele mele o tava de negresa de-a ta:*
Aproape le- am dat de cap negreselor, data viitoare le fac si poza si pun reteta, dar si painica asta cu banane pare demna de incercat 😛
:* Abia astept:)
Nu am facut niciodata banana bread, credeam ca e fada si uscata, dar tu m-ai convins. Dulceata de cactus? Wow!
Cam asa fac si eu negresa de post, ca in reteta Zinei de mai sus. E foarte, foarte buna 🙂
In primul rand miroase mai bine decat orice prajitura:)) si are un gust mult mai bune decat m-am gandit, sigur am sa o refac. DUlceata de cactus e…acrisoara ca cea de maciese, sau de Kiwi(am mancat la un moment dat) – nu e prea buna, adica n-as cumpara pentru dulceata in sine, dar…borcanule tare frumusel:))
de aratata arata intr-adevar intr-un mare fel…Sincer eu nu am mai auzit de reteata sta pana acum..sau de banana bread…M-ai facut extrem de curioasa trebuie sa recunosc.O saptamana minunata draga Anca
Sa stii ca merita incercata in primul rand pentru simplitate:). Eu tot vedeam in filme… O saptamana minunata si tie in atelierul tau plin de lumina:)
Multumesc!Te pup!
Am facut si eu o data muffins cu banane (seama reteta)
e foarte bun, cu o cana de lapte era micul meu dejun preferat candva!
Nu am mai facut demult …. mi-ai dat idei
:* pai eu tocmai am descoperit reteta ideala (din punctul meu de vedere de briose), am sa inerc si cu banane:*
Am sa incerc si eu sa vad daca imi place.Mersi de reteta. Poate merge de gustare la scoala pentru fiică-mea.
Eu o refac sigur saptamana asta:*
Ce rețetă apetisantă și cât de bine ți-a reușit, miroase plăcut până la mine! Mulțumesc Anca, acest chec parfumat trebuie făcut. Poftă bună și așteptăm negresele! 🙂
:* cred ca iti va placea:)
Simbata erau in plan niste briose. Acuma de frica sa nu iasa schimbam – pina postezi reteta pentru ele. :))
In afara de banane am de toate! Abia astept! 🙂
:*
Ce pofta mi-ai facut de banana bread 🙂
Intrebare tehnica:de unde ai setul de masurat cu cups? Ca de ceva vreme caut unul…
Eu le-am cumparat de la KitchenShop: http://www.pentrugatit.ro/set-5-cesti-de-masura-trudeau, sunt si din metal, dar acestea sunt colorate si frumaose :))
Multam! Sunt tare faine 🙂