• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Căsuța din Poveste

despre tot ce e frumos și bun

  • Prima pagină
  • Personale
  • Stil de viață
  • Mămică adoptivă
  • Rețete
    • Dulci
    • Sărate
    • Pâine de casă
    • Conserve
  • Ațe colorate
  • Săpun de casă

Lectura si planuri de crosetat

ianuarie 19, 2014 scris de: Anca 21 Comentarii



 
Am terminat de citit “Sunt o baba comunista” in cateva ore – se citeste foarte usor chiar si de catre cei ca mine care nu mai au exercitiul lecturii. Cartea este savuroasa, se citeste foarte repede!, si, desi nu am ras are un ton optimist ca povestirea unui mucalit cu care imparti compartimentul de tren intr-o calatorie lunga si nici nu iti dai seama cand ai ajuns la destinatie – mi-a dat o sezantie pozitiva pe masura ce citeam… E povestea unei doamne care regreta comunismul (destul de cunoscuta pentru marea majoritate dintre noi acest tip de om), care a trait bine in comunism fara sa fie comunist si care nu s-a putut readapta la economia de piata, care isi aminteste cu regret de vremurile bune. Cartea este si despre dezamagire, prietenie, viata la tara cu pastilele termice (tizic), mirajul orasului, emigrare, bucurie, lucruri mici si unele jenante care fac parte din viata noastra de zi de zi (de exemplu cand ii vine in vizita fiica cu ginerica din Canada, sotul “babei” comuniste da cu var tot palierul. Acum cativa ani cand  cautam apartament am intrat inr-un bloc care avea draperii ca niste cortine la intrarea in scara. Intreb ce e cu alea (doamna imi spune ca atunci cand s-a maritat tatal ei a dat cu var si a aranjat scara pentru invitati).
Ilincuta a racit si a luat tratament , i-am facut frectii si a fost putin mofturoasa cand nu putea sa respire si  plina de energie cad ii revenea febra.  Zilele trecute am vazut la gradinita pe usa o poezie cu un fulg de zapada. Mi s-a parut foarte greoaie si fara logica asa ca i-am facut poza cu telefonul si am uitat de ea. Inca nu stiu sa “citesc” ce e afisat la gradinita. Ieri seara Ilinca mi-a zis-o cap-coada dintr-o data. Se pare ca era pusa pe usa ca sa o invatatm acasa si se pare ca avea o logica de au retinut-o singuri, cu o singura incurcatura” iubi iubi inchid cumnul” = iute iute inchid pumnul (ea inca nu stie toate denumirile de finete ale partilor corpului de genul pumn, genunchi, umar, talpa, piept) pentru ca nu le-a auzit pana acum. A schimbat-o din patutul in care dormea initial la gradinita si mi-a zis  plina de suferinta ca vrea inapoi patul fetitei aleia…Am incercat sa ii explic ca cel nou e mai frumos, dar ea il vrea pe cel urat…Ca avem acasa unul mare mare mare…Am sa incerc sa ii duc o jucarie de acasa sa doarma cu ea, ca sa ii dea sentimentul de liniste. Copiilor nu le plac schimbarile, iar celor adoptati nici atat, au fost foarte multe schimbari in viata ei in ultimul timp. Azi a fost foarte incantata ca suntem bogate ca avem cereale cu lapte (fulgi Forza cu lapte), cereale pentru oameni nu pentru pisica (in fiecare zi o uimesc lucrurile noi), plicul de ceai de exemplu este ceva incredibil – ca pentru toti copiii de la tara a caror mame arunca o mana de flori in ibric/oala. Ea se aseamana cu un om care traieste in comunism si care ajunge in America peste noapte.
Am facut chisca (este placerea mea de Craciun),  dar de vreo cativa ani nu am mai facut pentru ca mi se crapa, dar am aflat ca trebuie invelita in folie alimentara cand se pune la fiert. Asa am facut si desi am folosit mate subtiri nu s-a crapat nici unul si supa crema de ciuperci dar nu mi-a iesit ca cea de la restaurant desi e buna (cred ca alea de la restaurant au cateva ciuperci salbatice).

Am facut si hainuta la ceainic, mai trebuie sa-l motez cu flori pe capac…am sa pun poze cand e gata, dar va arat modelul, care are si tutorial. Am facut eu niste greseli, dar primul trandafir mi-a iesit mai frumos…mai trebuie cativa si gata…
Desi nu stiu sa crosetez decat asa la nivelul unei eleve de gimnaziu care merge la lucrul manual, mai am niste
proiecte in minte pe care sper sa le pun anul acesta in practica, pe langa o patura mare crosetata din patratele:




Toate imaginile sunt de pe google.

Distribuie în rețelele sociale:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)

Publicat în categoria: Personale Etichete: lucru de mana

Articolul precedent « Jurnalul unei femei simple 24
Articolul următor Oite si hainuta de ceainic »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Ghindaa

    ianuarie 19, 2014 la ora 7:29 pm

    Ultimul sal ma avantajeaza si pe mine. Am o colectie serioasa de saluri insa nu in genul acesta.Dar mi-ar place tare mult unul asemanator.Si eu ma confrunt cu o lipsa acuta de timp.

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 20, 2014 la ora 5:35 am

      Si eu am o colectie si involuntar in magazine ma indrept spre acele standuri/rafturi cu fulare, saluri, manusi…La acesta cred ca forma este speciala si nasturasii:* Spor si tie!

      Răspunde
    • Mihaela Dămăceanu

      ianuarie 20, 2014 la ora 9:19 am

      Este foarte frumos, şi mie mi-a plăcut mult. Şi forma şi nasturii şi culoarea. Ce frumoasă postare ai scris, şi emoţionantă Ilincuţa cu bucuria ei de a descoperi noutăţile. Cred că nu are niciun motiv să iubească prea mult schimbările de loc şi de persoane, presupun.

      Răspunde
    • admin

      ianuarie 20, 2014 la ora 9:42 am

      In general nu le plac la copii schimbarile, dar ea in ultima luna si jumatate a schimbat tot si pentru copii somnul e un moment delicat, vor totul la fel in fiecare zi care sa-i faca sa se simta in siguranta, mai ales pe cei ca ea care trec prin multe multe schimbari si descoperiri:)

      Răspunde
  2. Mariana

    ianuarie 19, 2014 la ora 8:21 pm

    Foarte faine proiecte! Draperia îmi place mult, e veselă! Se potriveşte unei cămăruţe mici şi plină de secrete de fetiţe şi păpuşi! 🙂 Şi şalurile îmi plac, pentru că îmi plac fularele şi eşarfele 🙂
    Sănătate Ilincuţei! Încă sunt uimită de felul în care descoperă ea lumea, de la denumirea părţilor corpului până la pliculeţele pentru ceai.
    Săptămână uşoară, cu sănătate!

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 20, 2014 la ora 5:45 am

      Vai Mariana daca ai sti cum poti uimi un copil cu lucruri la care tu nu te gandesti – cu soba care arde si nu pui lemne (centrala), cu prajitorul de paine, cu plicul de ceai, cu cereale, cu ananas, cu capsuni, cu liftul, cu scarile rulante, cu magazinele mari cu…cu tot ce nu au copiii la tara:) – totul e nou si fascinant. Cat despre partile corpului nu le-a auzit niciodata folosite – de ex talpa se foloseste intr-un anumit context si in loc se foloseste termenul larg de picior:)). Multumim! O saptamana usoara sa ai si tu!

      Răspunde
  3. Catrinel ♥ şoricel

    ianuarie 20, 2014 la ora 5:36 am

    Ce postare plina de tot felul de sentimente… La partea cu cerealele cu lapte mi-au tasnit lacrimile instantaneu.Sa iti dea Dumnezeu multa putere, rabdare si tot ce este mai bun pe lumea aceasta pentru ceea ce faci!
    Trandafirii de pe hainuta ceainicului sunt foarte, foarte frumosi.
    Spor in tot ceea ce ti-ai propus!

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 20, 2014 la ora 6:06 am

      Sa vezi ce frumusel iese:D ceainicul. Azi stau acasa ca Ilinca e mucoasa si nu vreau sa risc. E doar un exemplu si nu pentru ea ci pentru toti copiii de la tara a caror parinti au venituri modeste. Nu e ca si cum nu ar putea trai fara cereale sau plicuri de ceai sau prajitoare de paine, lifturi, foehn…si alte bazaconii, dar diferenta intre copiii crescuti la oras si cei de la tara este mult mai mare decat credem:)

      Răspunde
  4. Claudia

    ianuarie 20, 2014 la ora 9:11 am

    Ce minunata e perdeluta de la fereastra!

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 20, 2014 la ora 9:40 am

      Si mie mi-a placut muult mult de tot, cred ca merge si uni si asa colorata:), sau in culori pastelate:*, ma gandeam sa-mi fac l bucatarie…ca acolo e mica fereastra:)))

      Răspunde
  5. Valentina

    ianuarie 20, 2014 la ora 6:35 pm

    Ador pur si simplu sa citesc povestile tale depre Ilincuta, Imi sunteti tare dragi, desi nu va cunosc decat virtual.

    Mi-a placut sa citesc despre planurile tale de crosetat, proiectul cu fulgii de nea e printre favoritele mele, apoi perdeluta. Sa ai spor si inspiratie!

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 20, 2014 la ora 6:45 pm

      :* Multumesc Valentina, sper sa am si timp/chef ca eu sunt mai delasatoare asa…sa le pun in practica. Ilincuta este o minunata:*

      Răspunde
  6. mihaela

    ianuarie 20, 2014 la ora 6:47 pm

    De crosetat am prea multe idei deja, pentru lecturi trebuie sa imi fac o lista, cand ma mai linistesc. Anul asta cred ca o sa citesc mai putin si sa ma agit mai mult dar e bine ca e asa 🙂

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 20, 2014 la ora 7:13 pm

      :)) Eu tot am redus cititul…si e cam aiurea. In afara de cartile de psihologie pt facutlate/formare prea putine carti citesc. Despre crosetat eu caut idei cat mai simplute, ca in afara de piciorus simplu si dublu nimic nu shtiu…noroc de youtube:)

      Răspunde
  7. corina

    ianuarie 20, 2014 la ora 10:02 pm

    O postare deosebita cu bucurii, uimiri. culori si multa multa liniste.
    Excelent!

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 21, 2014 la ora 5:40 am

      :* Multumesc Corina:)

      Răspunde
  8. Dana

    ianuarie 21, 2014 la ora 11:25 am

    Savurez cu mare drag poveştile despre cum percepe şi descoperă lumea Ilinca şi mă emoţionez de fiecare dată. Eşti o mamă minunată pentru ea. Îţi spun un secret: eu acum croşetez nişte ornamente de pom începute în decembrie, o căsuţă şi un omuleţ de turtă dulce. Floricele colorate pentru perdea se fac f usor si repede, eu le-am folosit la un sal.

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 21, 2014 la ora 11:34 am

      Vai o casuta? Si eu vreau o casuta dar nici nu stiu de unde sa incep. Mie-mi par grele floricelele:)), desi in generala parca faceam mileuri asa… Si noua ne e dor de tine Danuta:*

      Răspunde
    • Dana

      ianuarie 21, 2014 la ora 11:39 am

      Inspiraţie: http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=6386&lang=en
      http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=6397&lang=en
      Dacă ai nevoie de ajutor….. colaborăm:).

      Răspunde
  9. Amedeya

    ianuarie 25, 2014 la ora 5:54 pm

    Aveti treaba fetelor pina la sfirsitul anului! Daca incepeti de pe acum cu crosetatul sigur nu va trebuie sa cumparati nici un cadouas pentru Craciunul care vine! Ar fi draguti si niste oameni de zapada crosetati (si grasuti) sau niste clopotei…

    Iar Ilincuta…. fetita asta e minunata! Prin ea redescoperi din nou lumea si lucurile banale carora nu le-am dat nici o importanta pina acum, capata viata!

    Răspunde
    • admin

      ianuarie 26, 2014 la ora 7:20 am

      Sa stii ca da, e minunat. La toti copiii trebuie sa le descoperi un pic din ce e in jur, doar ca unii le descopera mai tarziu si sunt mai amuzat/amuzanti:)

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Bara principală

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Ma numesc Anca. Sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad, sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu ate, culori, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste 🙂 unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici.

Puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

“Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.”

Comentarii recente

  • mihaella la Simplify
  • Maria la Simplify
  • Simona la Simplify
  • madalina365 la Simplify
  • o femeie la Simplify

Footer

ancapoveste

ancapoveste
Instagram post 2340238407061351759_7353501006 Instagram post 2340238407061351759_7353501006
Instagram post 2337289526162243401_7353501006 Instagram post 2337289526162243401_7353501006
Best place on Earth Best place on Earth
Best cake 🍒 Best cake 🍒
Instagram post 2333372053222463226_7353501006 Instagram post 2333372053222463226_7353501006
Instagram post 2332889870783416003_7353501006 Instagram post 2332889870783416003_7353501006
#crescento.creatoridepahare, #littleblackcup #crescento.creatoridepahare, #littleblackcup
Instagram post 2330031877733690552_7353501006 Instagram post 2330031877733690552_7353501006
Vezi mai multe fotografii Urmărește-mă pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Copyright

Toate articolele și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Căsuța din Poveste. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii pe blog

Arhivă

Copyright Casuta din Poveste © 2021 · Website realizat de Artisan Web

Folosim cookie-uri pentru evidența numărului de vizitatori și alte chestiuni funcționale. Nu colectăm date personale în alte scopuri decât cele esențiale pentru buna-funcționare a site-ului.. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Confidențialitate

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.
Necesare
Întotdeauna activate

Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Non-necesare

Orice cookie-uri care nu pot fi deosebit de necesare pentru funcționarea site-ului web și sunt utilizate special pentru colectarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului prin intermediul analizelor, anunțurilor și al altor conținuturi încorporate sunt denumite cookie-uri inutile. Este obligatoriu să obțineți consimțământul utilizatorului înainte de a rula aceste cookie-uri pe site-ul dvs. web.