• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Căsuța din Poveste

despre tot ce e frumos și bun

  • Prima pagină
  • Personale
  • Stil de viață
  • Mămică adoptivă
  • Rețete
    • Dulci
    • Sărate
    • Pâine de casă
    • Conserve
  • Ațe colorate
  • Săpun de casă

Tarta cu capsuni si rubarba

mai 19, 2014 scris de: Anca 14 Comentarii

Azi am vazut pe facebook o reteta de tarta de fructe cu capsuni si rubarba; eu nu am gustat rubarba, nici n-am mancat ceva care sa o contina, tijele lungi si rosii imi dadeau impresia ca are cam acelasi gust cu tijele de telina:d. Colega mea de birou care-i ardeleanca zice ca e acrisoara, asa ca astazi am venit acasa si am facut tarta cu capsuni si rubarba. N-am mai mancat niciodata o tarta de fructe atat de buna, niciodata, desi fac nenumarate tarte vara, a trebuit sa cert copilul ca nu se mai oprea din mancat.
Reteta:
aluat de tarta: 
– 125 grame de unt
1 ou
250 grame de faina
Amestecam toate intr-un castron. 
Bila formata o punem in frigider pana cand pregatim umplutura.
Dam drumul la cuptor tare (200 grade).
umplutura:
– 4 tije de rubarba (de la Kaufland – 2 lei si ceva) – se taie in bucati de 1,5-2cm
– 500 grame capsuni – se taie in jumatate
130 grame zahar (am pus mai mult pentru ca rubarba este acrisoara)
o bucatica de unt
2 linguri de faina (sau amidon) – eu am pus faina acum, n-am vazut vreo diferenta.

Le amestecam pe toate.
Punem 2/3 din aluat intr-o tava de tarta, apoi deasupra punem fructele si cu bucata de aluat ramasa facem un grilaj, cerculete, stelute (eu am facut cerculete ca mi-era la indemana).
Punem in cuptor la 200 grade pentru 10 minute, apoi reducem focul (175 grage, mediu) si mai lasam inca 40 minute.

Ilinca vrea sa participe la toate, cat mai indeaproape, sper ca pana la
scoala sa-si descopere masa proprie si sa nu se duca cu caietele murdare
de bors, magiun, ulei…


poate nu se poate vedea din pozele mele stangace, dar va garantez ca este absolut minunata

Distribuie în rețelele sociale:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)

Articole similare:

  • Vara
    Vara
  • Pasi spre minimalism
    Pasi spre minimalism
  • Mai 3
    Mai 3

Publicat în categoria: Dulci Etichete: bucatareli, capsuni, rubarba

Articolul precedent « Jurnalul unei femei simple 36
Articolul următor Copilul meu isi traieste visul »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Anonim

    mai 20, 2014 la ora 9:06 am

    Stiu de multi ani de rubarba, tot de la o prietena din Ardeal. Pana acum faceam doar un fel de pandispan cu rubarba.
    Abia astept sa incerc reteta ta de tarta!
    Claudia

    Răspunde
    • admin

      mai 20, 2014 la ora 9:43 am

      Sa stii ca este cu adevarat buna:)

      Răspunde
  2. Ghindaa

    mai 20, 2014 la ora 12:41 pm

    Arata foarte bine. Am o prietena care face dulceata din rubarba, dar zau, ca nu prea vad beneficiul ei. Adica oricand, prefer altceva in afara rubarbei. Insa capsunile……

    Răspunde
    • admin

      mai 20, 2014 la ora 12:59 pm

      Tarta a fost dementiala, mie capsunicile mi se par putin fade in afara de dulceata de capsuni. Uratania asta de rubarba i-o dat asa un gust minunat!

      Răspunde
  3. Maria

    mai 20, 2014 la ora 3:54 pm

    Arata fabulos si sigur este foarte gustoasa !

    Răspunde
    • admin

      mai 22, 2014 la ora 4:58 am

      Sa stii ca este :), eu nu ma omor dupa capsuni decat in dulceata, dar tarta este super. Chiar ma gandeam sa congelez vreo trei pungi in aceasta formula : 4tije de rubarba taiate si 500de capsunici)

      Răspunde
  4. Catrinel ♥ şoricel

    mai 21, 2014 la ora 7:45 am

    Si eu tot cu telina am asociat-o mereu. Sa va fie de bine! 🙂 Pofta mare la urmatoarea!

    Răspunde
    • admin

      mai 22, 2014 la ora 4:59 am

      :)) Sa stii ca vine, ca ce a ramas am mancat eu asera:D tarziu:)

      Răspunde
  5. Iuliana M.

    mai 21, 2014 la ora 5:56 pm

    Eu am asociat-o cu tija frunzelor de sfecla. Nu ca as fi mancat vreodata frunze de sfacla, dar la asta ma duce cu gandul culoarea tijelor de rubarba. Nici rubarba n-am mancat, dar o sa o incerc si eu cat de curand, probabil tot intr-o tarta dupa reteta ta. Arata grozav 🙂

    Răspunde
    • admin

      mai 22, 2014 la ora 5:00 am

      Este foarte foarte buna. Atat de buna incat i-am spus unei colege ca e echivalentul cepei in mancare:))

      Răspunde
  6. Adelina

    mai 22, 2014 la ora 10:14 am

    Chiar arată f. bine tarta ta! Nici eu n-am mâncat rubarbă. Tot așa, nu mă tenta când vedeam prin supermarketuri. Acum o să cumpăr și încerc rețeta asta. 🙂

    Răspunde
    • admin

      mai 22, 2014 la ora 12:41 pm

      :* sa stii ca nu iti va parea rau:)

      Răspunde
  7. Ana

    mai 24, 2014 la ora 1:34 am

    Arata foarte bine.!!!

    Răspunde
    • admin

      mai 24, 2014 la ora 4:39 am

      Dar cat e de buna! Am repetat-o fara rubarba, in varianta de capsuni cu piersici si cu ananas si este buna si asa, dar nu ca asta:)

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Bara principală

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Ma numesc Anca. Sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad, sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu ate, culori, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste 🙂 unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici.

Puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

„Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.”

Comentarii recente

  • Stan adriana la Scrisoare recomandare adoptie
  • Alexandra la Pasi spre minimalism
  • Loredana la Pasi spre minimalism
  • Eveline la Sapun cu lapte de capra si miere
  • Loredana la Pasi spre minimalism

Footer

Urmărește-mă pe Instagram

Copyright

Toate articolele și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Căsuța din Poveste. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii pe blog

Arhivă

Copyright Casuta din Poveste © 2022 · Website realizat de Artisan Web

Folosim cookie-uri pentru evidența numărului de vizitatori și alte chestiuni funcționale. Nu colectăm date personale în alte scopuri decât cele esențiale pentru buna-funcționare a site-ului.. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Confidențialitate

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.
Necessary
Întotdeauna activate
Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ