Azi am vazut pe facebook o reteta de tarta de fructe cu capsuni si rubarba; eu nu am gustat rubarba, nici n-am mancat ceva care sa o contina, tijele lungi si rosii imi dadeau impresia ca are cam acelasi gust cu tijele de telina:d. Colega mea de birou care-i ardeleanca zice ca e acrisoara, asa ca astazi am venit acasa si am facut tarta cu capsuni si rubarba. N-am mai mancat niciodata o tarta de fructe atat de buna, niciodata, desi fac nenumarate tarte vara, a trebuit sa cert copilul ca nu se mai oprea din mancat.
Reteta:
aluat de tarta:
– 125 grame de unt
1 ou
250 grame de faina
Amestecam toate intr-un castron.
Bila formata o punem in frigider pana cand pregatim umplutura.
Dam drumul la cuptor tare (200 grade).
umplutura:
– 4 tije de rubarba (de la Kaufland – 2 lei si ceva) – se taie in bucati de 1,5-2cm
– 500 grame capsuni – se taie in jumatate
130 grame zahar (am pus mai mult pentru ca rubarba este acrisoara)
o bucatica de unt
2 linguri de faina (sau amidon) – eu am pus faina acum, n-am vazut vreo diferenta.
Le amestecam pe toate.
Punem 2/3 din aluat intr-o tava de tarta, apoi deasupra punem fructele si cu bucata de aluat ramasa facem un grilaj, cerculete, stelute (eu am facut cerculete ca mi-era la indemana).
Punem in cuptor la 200 grade pentru 10 minute, apoi reducem focul (175 grage, mediu) si mai lasam inca 40 minute.
![]() |
Ilinca vrea sa participe la toate, cat mai indeaproape, sper ca pana la scoala sa-si descopere masa proprie si sa nu se duca cu caietele murdare de bors, magiun, ulei… |
![]() |
poate nu se poate vedea din pozele mele stangace, dar va garantez ca este absolut minunata |
Stiu de multi ani de rubarba, tot de la o prietena din Ardeal. Pana acum faceam doar un fel de pandispan cu rubarba.
Abia astept sa incerc reteta ta de tarta!
Claudia
Sa stii ca este cu adevarat buna:)
Arata foarte bine. Am o prietena care face dulceata din rubarba, dar zau, ca nu prea vad beneficiul ei. Adica oricand, prefer altceva in afara rubarbei. Insa capsunile……
Tarta a fost dementiala, mie capsunicile mi se par putin fade in afara de dulceata de capsuni. Uratania asta de rubarba i-o dat asa un gust minunat!
Arata fabulos si sigur este foarte gustoasa !
Sa stii ca este :), eu nu ma omor dupa capsuni decat in dulceata, dar tarta este super. Chiar ma gandeam sa congelez vreo trei pungi in aceasta formula : 4tije de rubarba taiate si 500de capsunici)
Si eu tot cu telina am asociat-o mereu. Sa va fie de bine! 🙂 Pofta mare la urmatoarea!
:)) Sa stii ca vine, ca ce a ramas am mancat eu asera:D tarziu:)
Eu am asociat-o cu tija frunzelor de sfecla. Nu ca as fi mancat vreodata frunze de sfacla, dar la asta ma duce cu gandul culoarea tijelor de rubarba. Nici rubarba n-am mancat, dar o sa o incerc si eu cat de curand, probabil tot intr-o tarta dupa reteta ta. Arata grozav 🙂
Este foarte foarte buna. Atat de buna incat i-am spus unei colege ca e echivalentul cepei in mancare:))
Chiar arată f. bine tarta ta! Nici eu n-am mâncat rubarbă. Tot așa, nu mă tenta când vedeam prin supermarketuri. Acum o să cumpăr și încerc rețeta asta. 🙂
:* sa stii ca nu iti va parea rau:)
Arata foarte bine.!!!
Dar cat e de buna! Am repetat-o fara rubarba, in varianta de capsuni cu piersici si cu ananas si este buna si asa, dar nu ca asta:)