• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Căsuța din Poveste

despre tot ce e frumos și bun

  • Prima pagină
  • Personale
  • Stil de viață
  • Mămică adoptivă
  • Rețete
    • Dulci
    • Sărate
    • Pâine de casă
    • Conserve
  • Ațe colorate
  • Săpun de casă

Cafea si trandafiri

septembrie 26, 2015 scris de: Anca 17 Comentarii

dimineata
straduta de langa hotel
o masa de sarbatoare
placinte:)
coliere:)

alune

constelatii pe cer de ciment-muzeul Suleyman Demirel
Pamukale – era atat de cald incat am mers numai cu prosopul in cap:) – a fost putin dezamagitor – terasele de calcar erau goale si aratau putin sinistru-ca albia unui rau secat. Pentru a le proteja de coroziune au schimbat cursul izvoarelor termale si au adus apa potabila cu care umplu terasele-piscine de calcar. Din pacate sezonul s-a sfarsit pe 31 aug si tot pentru protectie apa curge doar in sezon:)

nimic nu e mai bun la gust decat painea pe lumea asta:)
ayran
miel
dovleac cu tahini
o cafea intr-un vartej de dans

Distribuie în rețelele sociale:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)

Articole similare:

  • Casuta noua/
    Casuta noua/
  • A venit...toamna
    A venit...toamna
  • 21 mai
    21 mai

Publicat în categoria: Personale

Articolul precedent « Vineri, jurnal
Articolul următor Miercurea fara cuvinte »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Irina

    septembrie 26, 2015 la ora 12:03 pm

    mama, ce bine arata totul!cum e facut dovleacul ala?parca ar fi cu un fel de sirop?

    Răspunde
    • admin

      septembrie 26, 2015 la ora 1:39 pm

      Da…e fiert sau copt intr-un sirop de zahar, era incredibil de dulce si cu o textura de parca era confiat, foarte interesant.

      Răspunde
  2. Loredana

    septembrie 26, 2015 la ora 12:32 pm

    Am observat ca in diverse ipostaze te-ai tot rasfatat cu bunatati din dovleac.
    Ma bucur ca ai ajuns pe meleaguri atat de pitoresti! Odinna si relaxare iti doresc!

    Răspunde
    • admin

      septembrie 26, 2015 la ora 1:40 pm

      Multumesc:*, m-am intors deja, au fust muuuulte bunatati:*

      Răspunde
    • Laura

      septembrie 26, 2015 la ora 7:36 pm

      Mmmm…frumos!

      Răspunde
  3. Maria Irina

    septembrie 26, 2015 la ora 6:54 pm

    Îmi doresc enorm să ajung în Turcia! Mi se pare atât de fain totul! Mă bucur ceea ai ajuns acolo și ca ți-ai încărcat bateriile!

    Răspunde
    • admin

      septembrie 27, 2015 la ora 6:35 am

      Eu am fost acum multi ani o saptamana in Istanbul, o excursie conceputa de mine. A fost cea mai faina experienta dintr-o vacanta, am facut de toate :), intr-o atmosfera de basm, am vizitat, am fost la evenimente culturale, am facut plaje in insule… Acum am fost in provincie, undeva in sud, foarte pitoresc, dar nu se compara cu Istanbulul – cred ca de aici ar trebui sa incepi. Mi-ar placea sa mai merg in Istanbul si in Capadocia:)

      Răspunde
    • Loredana

      septembrie 29, 2015 la ora 6:20 am

      Tocmai vroiam să întreb de Istanbul… bun, dar și provincia trebuie să fie minunată, nu? Mă gândesc că e lipsită de freamătul și coloritul extrem din Istanbul, dar trebuie să aibă un farmec aparte…
      În Cappadocia e raiul baloanelor, musai de zburat acolo, cândva… 🙂

      Răspunde
  4. Anonim

    septembrie 26, 2015 la ora 7:31 pm

    Pastaile maro sunt roscove. Am fost si eu in Turcia si am gustat si nu stiam ce sunt. Au un gust foarte bun, un fel de cacao…mai moale. Au o istorie foarte interesanta. De la ele provine caratul de aur, iar in vechime boabele lor (care au o greutate exacta de 0,2 grame) erau folosite pentru cantarirea aurului si a pietrelor pretioase. Sunt valoroase 🙂

    Răspunde
    • admin

      septembrie 26, 2015 la ora 8:47 pm

      Stiu ca sunt roscove din…povestile nemuritoare citite in copilarie. Nu m au tentat, ce interesant, multumesc, data viitoare iau macar una:)

      Răspunde
  5. Anonim

    septembrie 27, 2015 la ora 5:45 am

    Ce frumos! Turcia imi e draga intr-un fel aparte… Atat de multe lucruri mi-au placut acolo! Multumim de poze, redau perfect atmosfera locului. Mihaela

    Răspunde
    • admin

      septembrie 27, 2015 la ora 6:35 am

      Si pentru mine, cel putin Istanbulul este o poveste:)

      Răspunde
  6. mihaela

    septembrie 27, 2015 la ora 2:06 pm

    Tot am eu obsesia să încerc fiecare mâncare cu gustul de la mama ei trebuie musai să ajung în turcia pentru cafea. Cum de nu m-am gândit până acum? :))

    Răspunde
    • admin

      septembrie 27, 2015 la ora 4:19 pm

      🙂 cafeaua turceasca are exact gustul cafelei la ibric, asta si e, cu putin zahar, fara lapte:), dar acolo o priemsti la sfarsitul mesei, ca un ritual:), in canite foarte frumoase:), cum este cea de cupru cu dervisul:)

      Răspunde
  7. ghemulet

    septembrie 27, 2015 la ora 3:02 pm

    waw!cat de frumos pare…imi imaginez cat esti de incantata de locurile acestea…
    Sper sa ajungem si noi acolo candva..in viata asta :))
    Imi placla nebunie pozicile cu alune..in general pietele astea imi plac la nebunie..sunt atat de diferite fata de ale noastre….
    Multumim pentru imagini draga Anca

    Răspunde
    • admin

      septembrie 27, 2015 la ora 4:20 pm

      :* ma bucur ca iti plac, sigur o sa ajungeti foarte curand…stati si foarte aproape;)

      Răspunde
  8. Claudia

    septembrie 28, 2015 la ora 8:52 am

    Eu as fi mancat doar placinte si dupa….doar cafea!:) Arata foarte bine toate!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Bara principală

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Ma numesc Anca. Sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad, sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu ate, culori, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste 🙂 unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici.

Puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

„Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.”

Comentarii recente

  • Stan adriana la Scrisoare recomandare adoptie
  • Alexandra la Pasi spre minimalism
  • Loredana la Pasi spre minimalism
  • Eveline la Sapun cu lapte de capra si miere
  • Loredana la Pasi spre minimalism

Footer

Urmărește-mă pe Instagram

Copyright

Toate articolele și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Căsuța din Poveste. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii pe blog

Arhivă

Copyright Casuta din Poveste © 2022 · Website realizat de Artisan Web

Folosim cookie-uri pentru evidența numărului de vizitatori și alte chestiuni funcționale. Nu colectăm date personale în alte scopuri decât cele esențiale pentru buna-funcționare a site-ului.. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Confidențialitate

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.
Necessary
Întotdeauna activate
Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ