• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Căsuța din Poveste

despre tot ce e frumos și bun

  • Prima pagină
  • Personale
  • Stil de viață
  • Mămică adoptivă
  • Rețete
    • Dulci
    • Sărate
    • Pâine de casă
    • Conserve
  • Ațe colorate
  • Săpun de casă

Dulceata de trandafiri

iunie 26, 2016 scris de: Anca 10 Comentarii

Intr-o zi am mers in piata sa iau ciresele de zi de zi, era o batranica cu flori de trandafiri roz si parfumati, de dulceata, 1 leu gramajoara. Initial am luat 6, dar pentru ca mai avea doar 4 i-am luat pe toti, fara niciun scop, doar ca sa ma bucur de parfumul florilor. O colega ma intreaba daca fac dulceata asa ca…am facut dulceata.
Acasa i-am spalat, scurs, desfacut petalele de pe floare. Am avut 400g de petale. 300-350 am folosit la dulceata, 50 le-am pus intr-o sticla de sticla intunecata de la un vin si deasupra lor am turnat otet. Au trecut 2 saptamani, are o culoare si un miros minunat. Eu ii fac frectii Ilincai cand are febra si mereu, imi aminteam ca bunica avea otet cu petale, pe care-l incalzea pe soba inainte sa-mi faca frectie si ca acesta mirosea minunat.
Chiar daca nu muriti dupa aceasta dulceata, este o placere sa o faceti, sa va juati cu mainile in sutele de petalele roz care miros incredibil:)
Pentru dulceata:
–  300-350 g petale (cantarite dupa ce au ramas doar petalele curate)-nu am rupt/taiat partea alba a petalei si cred ca e mai bine asa, a iesit mai texturata
– zeama de la o lamaie
– apa 500 ml
– zahar 1kg
Pasul 1 – se spala florile in mai multe ape sintr-o sita
Pasul 2 – se desprind cu grija petalele de pe floare
Pasul 3- se freaca petalele cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si sa-si pastreze culoarea
Pasul 4- apa si zaharul se pun la foc pana se formeaza un sirop legat
Pasul 5- se introduc petalele in sirop si se fierb pana trec testul picaturii in paharul cu apa (mai sunt si alte metode, pe asta o stapanesc eu 🙂
Pasul 6-se pune dulceata fierbinte in borcane curate; bocanele se sprijina de ceva metalic (daca nu aveti nimic, lama unui cutit, tava de la aragaz-astfel nu crapa la contactul cu lichidul fierbinte)
Pasul 7 – se intorc borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac, astfel se sigileaza singure – rezista ani buni) si se lasa sa se raceasca
Gataaaa

prim plan cu dulceata cea mai parfumata
in pahar e otetul de trandafiri:) (nu se vedea prin sticla)

Distribuie în rețelele sociale:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)

Publicat în categoria: Conserve, Dulci Etichete: dulceata, Retete, trandafiri

Articolul precedent « Jurnal
Articolul următor Miercurea fara cuvinte »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Iuliana

    iunie 26, 2016 la ora 1:44 pm

    Superb! Ajunge mirosul pana la mine! 🙂

    Răspunde
    • admin

      iunie 27, 2016 la ora 8:26 am

      Daaaaaaaaa, miros minunat, minunat, minunat

      Răspunde
  2. Ana

    iunie 26, 2016 la ora 2:59 pm

    harnicuto!!!!!

    Răspunde
    • admin

      iunie 27, 2016 la ora 8:26 am

      De unde! A fost o mare bucurie sa ma joc cu mainile in petale:))

      Răspunde
  3. Anonim

    iunie 26, 2016 la ora 11:16 pm

    E atata frumusete, armonie, echilibru si bucurie de a trai frumos si curat in postarile tale…
    Ma inclin,
    Laura

    P.S. Imi cer scuze ca folosesc persoana a doua singular, dar urmaresc blogul de cativa ani si te simt ca pe o prietena veche. 🙂

    Răspunde
    • admin

      iunie 27, 2016 la ora 8:25 am

      :* multumesc Laura, sunt si momente mai putin pline de armonie, dar cred ca acelea nu prea apar pe blog:))

      Răspunde
  4. maria

    iunie 27, 2016 la ora 6:19 am

    Pentru mine dulceata de trandafiri = bunica, ma intoarce instant in copilarie.
    Otet cu petale de trandafir?
    (bunica si mama puneau spirt medicinal cu petale de trandafir sau cu petale de crin, tot pentru febra; foloseau si otet pentru febra, dar simplu, diluat cu ceva apa si faceau comprese pentru frunte.)
    Cum se procedeaza cu otetul cu petale? Ai scris ca se incalzeste si apoi se face frectie asa? Se dilueaza sau nu atunci cand se foloseste?

    Răspunde
    • admin

      iunie 27, 2016 la ora 8:23 am

      Eu pun o treime apa, una otet si una spirt si le incalzesc inainte de frectie:). Insa sosetele le pun doar cu otet:)Da si spirtul se poate aromatiza, dar eu nu am avut spirt.

      Răspunde
  5. o femeie

    iunie 27, 2016 la ora 7:02 am

    oo, ce bine suna! Mirosul ajunge pana aici!
    Cam cat timp ai fiert dulceata?

    Răspunde
    • admin

      iunie 27, 2016 la ora 8:24 am

      Vreo ora jumatate, nu f mult, am facut intai siropul de apa cu zahar legat, am facut o intr o dupa amiaza dupa serviciu, nu la foc fff mic, mijlociu:)) ca sa nu fiarba mult si sa se faca maronie (eu am amre talent sa stric culoarea la dulceturi din prea multa fierbere:)

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Bara principală

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Ma numesc Anca. Sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad, sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu ate, culori, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste 🙂 unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici.

Puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

“Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.”

Comentarii recente

  • mihaella la Simplify
  • Maria la Simplify
  • Simona la Simplify
  • madalina365 la Simplify
  • o femeie la Simplify

Footer

ancapoveste

ancapoveste
Instagram post 2340238407061351759_7353501006 Instagram post 2340238407061351759_7353501006
Instagram post 2337289526162243401_7353501006 Instagram post 2337289526162243401_7353501006
Best place on Earth Best place on Earth
Best cake 🍒 Best cake 🍒
Instagram post 2333372053222463226_7353501006 Instagram post 2333372053222463226_7353501006
Instagram post 2332889870783416003_7353501006 Instagram post 2332889870783416003_7353501006
#crescento.creatoridepahare, #littleblackcup #crescento.creatoridepahare, #littleblackcup
Instagram post 2330031877733690552_7353501006 Instagram post 2330031877733690552_7353501006
Vezi mai multe fotografii Urmărește-mă pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Copyright

Toate articolele și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Căsuța din Poveste. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii pe blog

Arhivă

Copyright Casuta din Poveste © 2021 · Website realizat de Artisan Web

Folosim cookie-uri pentru evidența numărului de vizitatori și alte chestiuni funcționale. Nu colectăm date personale în alte scopuri decât cele esențiale pentru buna-funcționare a site-ului.. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Confidențialitate

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.
Necesare
Întotdeauna activate

Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Non-necesare

Orice cookie-uri care nu pot fi deosebit de necesare pentru funcționarea site-ului web și sunt utilizate special pentru colectarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului prin intermediul analizelor, anunțurilor și al altor conținuturi încorporate sunt denumite cookie-uri inutile. Este obligatoriu să obțineți consimțământul utilizatorului înainte de a rula aceste cookie-uri pe site-ul dvs. web.