• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Căsuța din Poveste

despre tot ce e frumos și bun

  • Prima pagină
  • Personale
  • Stil de viață
  • Mămică adoptivă
  • Rețete
    • Dulci
    • Sărate
    • Pâine de casă
    • Conserve
  • Ațe colorate
  • Săpun de casă

Cel mai bun chec din lume :)

iulie 24, 2016 scris de: Anca 16 Comentarii

Imi place mult sa gatesc in bucataria aceasta, pentru ca e alba (cealalta n-avea nicio vina ca e neagra, asa o alesesem :D, pentru ca geamul da inspre gradina si cand imi ridic privirea vad muuult verde, pentru ca pot transfera treburile care implica muuulta mizerie pe masa de pe terasa:).
Nu-mi plac prajiturile in general cu exceptia clafoutis-ului si a tartelor. Nu mi-au placut checurile niciodata si bunica se incapatana sa faca saptamanal (cred ca avea prea multe oua si nu avea ce face cu ele, sau ii placeau ei:). Pana cand mama a facut un chec negru bun bun (seamana cu prajitura  casei de la Alka cea cu cirese 🙂 -dar varianta naturala 🙂 si mult imbunatatita. Nu are consistenta aceea buretoasa si inecacioasa a checului clasic ci este dens si buuun.
Ilincai ii plac mult checurile si ciocolata ;), asa ca azi dimineata, i-am facut surpriza:). Singurul lucru care nu prea-mi place la cuptoarele astea electrice (care sunt foarte bune pentru profani alde mine, ca sa nu zic prosti) e ca sunt tare bine etansate si nu prea razbate miros frumos de coptura in casa.

Ingrediente pentru 1 chec, tava normala de chec:
2 cani zahar (impartite in 0,5 si 1,5)
1/2 cana lapte
50gr caco DrOetker
1pac unt
4oua (separat galbenusurile de albusuri)
2cani faina
(eu am pus si piersici, se pot pune cirese, orice alte fructe sau nimic;)

Pasul 1: se pun pe foc pentru 5-6 minute, 1.5 cana zahar+laptele+cacao+unt (din aceasta compozitie se opresc 6 linguri care va reprezenta glazura). Dam deoparte, la racit, apoi se adauga cele 4 galbenusuri si o cana de faina
Pasul 2: albusurile se bat spuma tare+0,5 cana zahar ramas
Pasul 3: turnam compozitia din tigaie peste albusuri si adaugam cealalta cana de faina
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie, (deasupra sau in interior se pot pune fructe, dar e optional)
Se coace la 175-180 grade pentru 1ora si10min( sau putin mai mult pana trece testul cu betisorul:)
Cand se scoate din cuptor se toarna glazura
Este regele checurilor:))

Merge savurat langa o cana de cafea cu lapte si o carte buna:) (a mea e pe telefon si nu pot sa v-o arat)

Duminica cu bucurie!

Distribuie în rețelele sociale:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)

Articole similare:

  • Chec cu dovleac
    Chec cu dovleac
  • Prezenta is the new sexy-mind and soul: să găsesc proporția corectă între a face si a fi.
    Prezenta is the new sexy-mind and soul: să găsesc…
  • Hristos a inviat!
    Hristos a inviat!

Publicat în categoria: Dulci

Articolul precedent « Jurnal
Articolul următor If not…then »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Ana

    iulie 24, 2016 la ora 7:20 pm

    cat e de frumos la voi! multumesc mult pt mentionare la postarea cu blogurile citite, e cam praf pe blogul meu…. Concediu placut!

    Răspunde
    • admin

      iulie 25, 2016 la ora 10:30 am

      Sterge l:)(praful)

      Răspunde
  2. Cati

    iulie 25, 2016 la ora 6:59 am

    Am sa scriu reteta.Nici eu nu sunt fana checuri, dar cu asta mi-ai facut pofta, bunica mea il facea in doua culori si cu nuca.:D
    Ca de obicei, de cate ori dai detalii despre casuta ta si gradina, abia astept si eu sa o am pe a mea:D
    ps. Ma bucur ca o ajuns Friss-ul de la noi si pe la Iasi pe la voi..:))

    Răspunde
    • admin

      iulie 25, 2016 la ora 10:32 am

      🙂 eu nu am o marcaa de unt preferata, imi placea presidentul sarat, dar nu cumpar ca mamanc o paine odata

      Răspunde
    • admin

      iulie 25, 2016 la ora 10:34 am

      Doamne ajuta sa ai casuuta pe care ti o doresti cat mai curand:)

      Răspunde
  3. Irina P

    iulie 25, 2016 la ora 8:19 am

    Cata asortare, cu bulinute!!! Mi piace, notez reteta si fac si eu dupa ce termin cura :))

    Răspunde
    • admin

      iulie 25, 2016 la ora 10:33 am

      🙂 imi plac bulinele, oar tacamurile setul intreg era in jur de 30lei asa ca a fost o super investitie::

      Răspunde
  4. Jurnal cu flori

    iulie 25, 2016 la ora 9:01 am

    O sa l incerc si eu… Nu stiu ce am facut pana acum, dar mie nu mi crestea… Neaparat incerc reteta ta!!!!! 🙂

    Răspunde
    • admin

      iulie 25, 2016 la ora 10:33 am

      Astta creste % pentru ca e mai dens…

      Răspunde
  5. Anonim

    iulie 25, 2016 la ora 11:05 am

    Am citit, am aprobat, am înclinat capul în semn de aprobare, am lăcrimat zâmbind şi am concluzionat: Doamne şi eu care credeam că sunt nebună! Mulţumesc! Nu, nu sunt nebună, sunt mamă . Eu Flory.

    Răspunde
  6. Beauty Junkie

    iulie 25, 2016 la ora 6:13 pm

    Oh wow :)) si taman sunt iar intr-o pauza de zahar 😀 dar sigur il voi incerca, prajitura casei de la alka imi placea si sunt convinsa ca asta iese de un milion de ori mai bun.
    PLus mie oricum imi plac checurile deci nu-s pretentioasa :))

    Răspunde
  7. Anonim

    august 6, 2016 la ora 3:58 pm

    Multumim Anca pentru gandurile tale-sant foarte frumoase, ca de altfel tot ce postezi pe blog. Sa aveti o vara splendida.
    ( o mica intrebare-cate grame are un pachet de unt?) Carmen

    Răspunde
    • admin

      august 6, 2016 la ora 7:05 pm

      Multumim, 200

      Răspunde
  8. Mihaela Mihaila

    august 7, 2016 la ora 9:44 am

    Tocmai cand eram in cautarea unei retete pentru prajitura Alka ai apartut tu cu reteta asta minunata.L-am incercat si a iesit foarte bun.I-am pus niste visine congelate , dar , ai dreptate, este la fel de bun si simplu.

    Te iubim!mihaela

    Răspunde
  9. Maria Irina

    august 28, 2016 la ora 7:56 pm

    De când am găsit rețeta voastră, am făcut cinci checuri, toate lăudate de cei ce s-au bucurat de ele! Mulțumesc, Anca!

    Răspunde
  10. Cristina's World

    septembrie 1, 2016 la ora 12:18 pm

    Am incercat si eu checul asta si ne-a placut foarte mult ♥♥♥ Eu nu am pus fructe si nici glazura, l-am lasat simplu si a fost perfect la cafea. Multumesc pentru reteta!!! :*

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Bara principală

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Ma numesc Anca. Sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad, sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu ate, culori, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste 🙂 unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici.

Puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

„Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.”

Comentarii recente

  • Stan adriana la Scrisoare recomandare adoptie
  • Alexandra la Pasi spre minimalism
  • Loredana la Pasi spre minimalism
  • Eveline la Sapun cu lapte de capra si miere
  • Loredana la Pasi spre minimalism

Footer

Urmărește-mă pe Instagram

Copyright

Toate articolele și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Căsuța din Poveste. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii pe blog

Arhivă

Copyright Casuta din Poveste © 2022 · Website realizat de Artisan Web

Folosim cookie-uri pentru evidența numărului de vizitatori și alte chestiuni funcționale. Nu colectăm date personale în alte scopuri decât cele esențiale pentru buna-funcționare a site-ului.. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Confidențialitate

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.
Necessary
Întotdeauna activate
Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ