• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Căsuța din Poveste

despre tot ce e frumos și bun

  • Prima pagină
  • Personale
  • Stil de viață
  • Mămică adoptivă
  • Rețete
    • Dulci
    • Sărate
    • Pâine de casă
    • Conserve
  • Ațe colorate
  • Săpun de casă

Cele mai bune briose cu dovleac

septembrie 25, 2016 scris de: Anca 21 Comentarii

Stiti reclama de la Mercedes? The best or nothing 🙂

Acum cativa ani am condus un Mercedes nou, iesit in ziua aceea de pe poarta reprezentantei. Si pana atunci si de atunci am condus…carute 😀 in comparatie cu el. Ei bine, astazi am facut briose cu dovleac si cand le-am gustat mi-am amintit de reclama. Sunt cele mai bune briose, cu cel mai fain gust de dovleac, perfecte. Nu am mancat ceva mai bun cu dovleac pana acum. De facut si refacut 🙂
Ingrediente:
Vas1: 270 grame faina+170grame zahar+jumatate plic praf copt (5g)+sare. Se amesteca
Vas2: 2 oua+250ml smantana+80ml ulei+100g dovleac ras. Se amesteca.
Vasul 1 se toarna in vasul 2 si se amesteca doar cat sa se omogenizeze. Se pune compozitia in gauricile imbracate in hartiute din tava de briose.
Cuptorul preincalzit 180 grade. Se lasa fix 30minute, pe ceas. Niciun minut in plus, ca isi pierd din umiditate.  Sunt bune, foarte foarte bune pentru cei ce iubesc dovleacul;)

un ceai/cafea, o briosa, o carte buna:), o duminica perfecta
a plouat:)

Distribuie în rețelele sociale:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide într-o fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)

Articole similare:

  • Chec cu dovleac
    Chec cu dovleac
  • Tort "Turnul printesei"
    Tort "Turnul printesei"
  • Prezenta is the new sexy-mind and soul: să găsesc proporția corectă între a face si a fi.
    Prezenta is the new sexy-mind and soul: să găsesc…

Publicat în categoria: Dulci Etichete: briose, dovleac

Articolul precedent « Jurnal
Articolul următor Jurnal »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Anca

    septembrie 25, 2016 la ora 1:25 pm

    uau! ce pofta mi-ai facut!
    si la noi a plouat…si inca mai ploua. e toamna in toata regula…

    Răspunde
    • admin

      septembrie 25, 2016 la ora 2:38 pm

      Sa le faci ca sunt tare bune si se fac foaarte usor:)

      Răspunde
  2. viorical

    septembrie 25, 2016 la ora 2:11 pm

    am sa le incerc si eu neaparat, numai sa reusesc sa-mi mai iau vre-o cativa dovleci. Multumesc. Foarte frumoasa atmosfera de la masa ta. Te imbratisez!

    Răspunde
  3. Laura

    septembrie 25, 2016 la ora 2:32 pm

    Unde gasesti atatea lucrusoare frumoase?

    Răspunde
    • admin

      septembrie 25, 2016 la ora 2:41 pm

      Cele cu gaini sunt de la o prietena, cana din Turcia:)(toata lumea stie ca mi plac gainile bifnitele vulpitele si bulinele, asa ca tot primesc la toate ocaziile;)

      Răspunde
  4. Irina

    septembrie 25, 2016 la ora 2:48 pm

    cateva chestii nu le avem in comun: mie nu-mi place dovleacul, dar imi plac mult crizantemele si tuberozele :D, hihi!

    Răspunde
    • admin

      septembrie 25, 2016 la ora 4:30 pm

      :))ce bine, mai multi dovleci pentru mine si crizanteme pentru tine;), trebuie sa ne si deosebim prin ceva;)

      Răspunde
  5. Laura

    septembrie 25, 2016 la ora 4:04 pm

    🙂

    Răspunde
  6. Anonim

    septembrie 26, 2016 la ora 11:23 am

    Imi pare rau ca nici mie nu-mi plac dovlecii, as fi testat reteta de care esti asa de incantata.
    Partea buna e ca, fiind amandoua din Iasi, chiar ca vor fi mai multi dovleci pentru tine in piata, nu-ti fac concurenta, deci tre' sa te bucuri. :))
    Dar imi plac mult: setul tau cu gaini, formatul tip calendar de birou al caietului de retete si, cel mai mult, fotografia cu picaturile de apa pe crengutele verzi.

    Răspunde
    • admin

      septembrie 29, 2016 la ora 11:58 am

      🙂 Retetarul este suuper de la Libraria Humanitas din palas, 21 lei. Pentru mine e util, il pot frunzari cu mana plina de aluat:))

      Răspunde
  7. o femeie

    septembrie 26, 2016 la ora 1:19 pm

    Foarte frumos d ecorata la masa ta! la mine e mereu plina de pixuri, foi decupate, chei si memory stick de la sot, etc. iar briosele iti arata perfect! ale mele cresc si crapa, se lasa pe o parte etc 😀
    In rest, am niste extra dovleac copt (am copt un ditamai dovleacul mare! ) si congelat excesul (cateva cutii) asa ca…o sa incerc cu el. Voi completa cu o aroma ce o adoram: nucsoara.

    Răspunde
    • admin

      septembrie 29, 2016 la ora 12:05 pm

      Cred ca se crapa pentru ca e aluatul moale, mi-au iesit si mie asa cu alte retete, acesta este destul de dens…

      Răspunde
    • o femeie

      septembrie 30, 2016 la ora 2:43 pm

      da, era lichid, ok, o sa il fac mai dens 🙂

      Răspunde
  8. Evelyn H

    septembrie 27, 2016 la ora 5:05 am

    Setul e minunat!! Cu ocazia toamnei am cumparat doua boluri (marisoare, sa mancam cereale cu lapte, ciorba, creme..) albe, cu bufnite colorate (portocaliu, maro, verde..) ca de toamna. Imi plac mult mult acest tip de vase.
    E plin de dovleci peste tot dar inca nu am cumparat. Mie imi place mult sa fac supa-crema cu ei. Nu am incercat niciodata sa fac briose, dar sunt curioasa 🙂 Multumim de reteta!

    Răspunde
    • admin

      septembrie 29, 2016 la ora 12:08 pm

      Ce fain:), nu m-am gandit la vesela de toamna-iarna:)), am o cuvertura oribila mostenita din blana artificiala pe care am scos-o saptamana trecuta:) pentru ca…a venit frigul:) . Si mie imi place supa crema de dovleac foarte tare:)

      Răspunde
  9. Iuliana

    septembrie 29, 2016 la ora 8:16 am

    Imi pare rau, dovlecii va trebui sa ii imparti cu mine, pentru ca si eu sunt mare amatoare de tot ce e cu dovleac 🙂
    Setul cu gaini l-am vazut la noi in mall la…o florarie :)) Imi place la nebunie, dar e cam scump, nu ma indur sa iau toate piesele. Ma tot uit la el de cate ori merg in mall si ma bucur in sinea mea ca inca nu l-a cumparat nimeni. Cine stie, poate mi-l face si mie cineva cadou :))

    Răspunde
    • admin

      septembrie 29, 2016 la ora 12:09 pm

      Iupii, tre sa ne vedem toamna inseamna:). Cred ca au fost 25lei bucata pe vivre, ceva de genul acesta, eu ma tot uitam la ele si nu ma hotaram 🙂

      Răspunde
  10. Laura

    septembrie 30, 2016 la ora 7:59 pm

    Am facut briosele pentru ziua de nastere a baiatului meu de 4 ani si au fost tare apreciate de copilasii prezenti.Multumiri! Si checul de cioco l.am incercat! Yamiii.

    Răspunde
  11. Maria Irina

    octombrie 15, 2016 la ora 12:25 pm

    Anca, am facut aseara brioșele cu dovleac. Ne-au plăcut foarte mult și sigur vom repeta rețeta. Mulțumim!

    Răspunde
  12. Anonim

    octombrie 22, 2016 la ora 7:04 pm

    Delicioase briosele! am facut si cu dovleac, am facut si altele cu morcov ras in loc de dovleac. Imi plac tare mult, multumim pentru reteta postata! Claudia H.

    Răspunde
  13. admin

    octombrie 23, 2016 la ora 7:24 am

    Ce ma bucur ca v-au iesit:)

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Bara principală

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Ma numesc Anca. Sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad, sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu ate, culori, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste 🙂 unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici.

Puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

„Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.”

Comentarii recente

  • Stan adriana la Scrisoare recomandare adoptie
  • Alexandra la Pasi spre minimalism
  • Loredana la Pasi spre minimalism
  • Eveline la Sapun cu lapte de capra si miere
  • Loredana la Pasi spre minimalism

Footer

Urmărește-mă pe Instagram

Copyright

Toate articolele și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Căsuța din Poveste. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii pe blog

Arhivă

Copyright Casuta din Poveste © 2022 · Website realizat de Artisan Web

Folosim cookie-uri pentru evidența numărului de vizitatori și alte chestiuni funcționale. Nu colectăm date personale în alte scopuri decât cele esențiale pentru buna-funcționare a site-ului.. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Confidențialitate

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.
Necessary
Întotdeauna activate
Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ