• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Căsuța din Poveste

despre tot ce e frumos și bun

  • Prima pagină
  • Personale
  • Stil de viață
  • Mămică adoptivă
  • Rețete
    • Dulci
    • Sărate
    • Pâine de casă
    • Conserve
  • Ațe colorate
  • Săpun de casă

Painea noastra…cu bere neagra

mai 1, 2017 scris de: Anca 12 Comentarii

Daca e 1 Mai si suntem libere, nu puteam sta degeaba si pentru ca am vazut la Iuliana o paine cu bere neagra, mi-am zis ca musai trebuie sa o incerc :). Nu sunt bautoare de bere, merge cate un Paulaner nefiltrat de doua ori pe an, in rest prefer vinul rose dulce;), dar am mai folosit berea in bucatarie pe la fripturi si la clatite cu mare succes;).
Am modificat putin reteta:), dar am pastrat esentialul. Ilinca care nu mananca paine cu zilele, a mancat imediat 3 felii si a zis ca e mai buna ca cea de la magazin :), de altfel nici n-am avut timp sa o pozez cum trebuie (painile mele au viata scurta), pentru ca imediat a disparut jumatate:)).
Este foarte buna, cu o consistenta perfecta si o coaja subtire si buna (am copt-o tot in oala cu capac pe pat de apa pentru aburi).

Maia de seara: 
– se mesteca de seara: 100 g faina+100g apa+1Lg ulei
Pentru ca aveam faina integrala, am folosit un amestec: 50g faina integrala+50g faina alba 650+100g apa+1Lg ulei, amestecate, puse intr-o caserola cu capac.
Painea: – in vas in aceasta ordine
– maiaua
– 350 ml bere neagra
-20 g sare
-1 Lg zahar
– 3 g drojdie uscata ( jumatate de pachet de drojdie uscata)
-1Lg ulei masline
-150 g faina integrala
-300 g faina alba 650. Se poate pune doar faina alba, dar asa cred ca a iesit mai dulce, cea integrala avand mai multe zaharuri.

1. Se amesteca la robot/mana10 minute, aluatul e destul de hidratat si elastic (la mana tot 10 minute, n-am vazut diferenta intre framantarea la robot si cea la mana), sau sunt eu eficienta ca un robot:))
2. Dospitul: vasul acoperit cu folie la dospit 40 minute, apoi am mai framantat 5 minute, iar la dospit 30 minute.
3. Se infaineaza 🙂 masa de lucru – aluatul intins sub forma de patrat si apoi adunat ca o punga.; i se da o forma rotunda. Am indoit colturile dedesupt pentru a ingloba niste aer:)
4. Pregatirea
Cuptorul la 240 grade.
In oala  cu capac in care am copt painea (o oala de 5 l emailata pentru ciorba, de acum este doar pentru copt painea) am pus 50 ml apa calda, apoi hartia de copt care trece putin de marginile oalei, am asezat aluatul. Se mai lasa la dospit 30 minute (eu l-am lasat 40 dar crescuse prea mult, a crapat inainte de a-l pune la cuptor).
5. Inainte sa bag oala in cuptor, am facut painii o cruce cu varful unui cutit (am sa-mi cumpar lame, oare s-or mai gasi?), apoi am pus-o la copt pentru 25 minute la 220 grade, apoi inca 10 la 200, apoi inca 10 fara capac tot la 200 ca sa se rumeneasca.
Am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, cat am putut:)), incercand sa-i fac niste poze, Ilinca si Cooper tremurau amandoi de pofta:)), asa ca am taiat-o inca calda.

deja lipsesc cateva felii si ea nici nu s-a racit:)

pana si Boris era curios sa vada ce miroase asa de frumos:)

Urmatoarea paine va fi ciabatta :))

Distribuie în rețelele sociale:

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)

Publicat în categoria: Pâine de casă Etichete: Paine si vin lapte si miere

Articolul precedent « Painea noastra…ungureasca
Articolul următor Dove Dove Dove »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Iuliana

    mai 1, 2017 la ora 2:24 pm

    Arata grozav de bine, ce culoare faina are!! Coaja aia crapata deasupra ma innebuneste!
    Azi scosesem faina din dulap sa fac o paine mica, neagra cu multe seminte. Noroc ca am vazut la timp inainte sa pun la framantat, ca mai avem paine nemancata de alataieri cand am facut una uriasa. Mai nou, daca ar fi dupa mine as face paine in fiecare zi si nu pot pricepe cum de nu am facut pana acum :))
    Eu am o problema cu taiatul, nu stiu cat de adanc sa o tai, cu ce fel de cutit, le-am taiat ba prea putin, ba prea adanc. Bineinteles ca si eu dau vina pe lipsa lamelor. Chiar nu stiu de unde sa fac rost de o lama.

    Răspunde
    • admin

      mai 1, 2017 la ora 5:42 pm

      Cred ca o lama de aia veche de berb. sau un bisturiu:)), sau un cutter:)) ar fi mai bun, cred ca ale noastre cutite au lama cam groasa, sau cam tocita, ce i drept ale mele desfac conserve pentru ca m aamam tot zgarcit la un desfacator nevazandu i utilitatea:)). Si eu as face zilnic:)), ciudat nu? Am inceput de ieri sa fac mai 350g faina+350g apa,azi am lasat o sa se gandeasca in liniste, maine incep sa o "hranesc"_ce pompos suna:))

      Răspunde
    • admin

      mai 1, 2017 la ora 5:42 pm

      Multumesc de reteta, este de repetat:)

      Răspunde
  2. Alina

    mai 1, 2017 la ora 3:43 pm

    O paine frumoasa. Arata bine si in sectiune.
    Dar Boris…e de milioane 🙂

    Răspunde
    • admin

      mai 1, 2017 la ora 5:46 pm

      E si foarte buna:). Daaa este tare dragalas stie sa se alinte asa fain, se intoarce cu roticelele in sus:), insa dim pe la il apuca dragostea si sta jos langa capul meu si.miauna disperat sa l mangai:)

      Răspunde
  3. Cati

    mai 1, 2017 la ora 4:13 pm

    Ultimele postari cu si despre paine ma fac sa nu ma mai simt asa vinovata ca mananc prea multa. Am avut o perioada in care coceam paine neframantata, celebra "no-knead bread" tot in oala de malt, cea de aici :http://www.justlovecookin.com/2011/04/no-knead-bread-paine-neframantata.html, dar si pe aceasta cu masline: https://www.lauraadamache.ro/2012/01/paine-rustica-cu-masline.html
    Parca vazusem in alte postari ca aveti cuptor afara, nu ai incercat sa coci acolo? eu abia astept sa ne mutam la curte, mai mult pentru un cuptor afara:)) mi-ar alina dorul de bunica si de cozonacii si painicile ei.
    Mai facut curioasa cu ciabatta, exact ca Boris:))

    Răspunde
  4. Daniela

    mai 2, 2017 la ora 7:12 am

    Ce bine arata, cred ca a fost delicioasa 🙂 Si mie imi place sa coc paine. O sa incerc si retele de la tine!

    Răspunde
  5. Catrinel

    mai 4, 2017 la ora 7:04 pm

    Wow! Cat am lipsit!!! Felul cum e la suprafata e minunat. Ador cand painea sau cozonacul crapa asa!
    M-am delectat cu fiecare cuvant si fotografie pe care am ratat-o pana acum. Multumesc pentru pace, liniste si pentru sentimentul acesta de camin cald si primitor! Multumesc ca imi mai aduci aminte ca printre toate femeile astea care sunt eu mai sunt si o femeie simpla, indragostita de miros de paine proaspat scoasa din cuptor, trandafiri roz, andrele si lana! In ultima vreme am uitat 🙁 Multumesc!

    Răspunde
  6. Loredana

    mai 8, 2017 la ora 10:10 am

    E superba painita voastra, iar Boris e de+a dreptul mortal.
    Saptamana minunata sa aveti!

    Răspunde
  7. Corina Benescu

    mai 8, 2017 la ora 6:51 pm

    Ce bine arata! Și pâinea și pisoiul…

    Răspunde
  8. ghemulet

    mai 11, 2017 la ora 11:59 am

    Painea de casa,in centrul mesei,mi se pare mie ca este ca un liant in familie..nu stiu de ce..poate pentru ca este gustoasa si ne bucuram cand mancam,asa ca bucuria se revarsa si catre cei din jurul nostru…este un fel de placere vinovata care ne face sa fim…mai buni…eu asa vad painea calda,in mijlocul mesei ..un liant.
    Arata super painica ta..atat de super incat vreau si eu…
    Te imbratisez!

    Răspunde
  9. viorical

    mai 13, 2017 la ora 6:26 am

    am incercat-o si eu, si am devenit fan. e cea mai buna paine pe care am mancat-o vreodata! Desi eu coc de ani de zile paine in casa , asta intrece orice asteptari! Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Bara principală

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Ma numesc Anca. Sunt intr-o continua cautare de lucruri mici simple si frumoase. Imi place sa rad, sa tac, sa vorbesc, sa ma joc cu ate, culori, prostioare, arome, sa beau cafea cu lapte si ceai bun cu oameni dragi. Imi place sa cred ca fac din casa mea o casuta din poveste 🙂 unde va invit din cand in cand sa impartasim momente. Va multumesc ca ati trecut pe aici.

Puteti sa-mi scrieti la: anca.ivan99@yahoo.com

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

“Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare; dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata.”

Comentarii recente

  • mihaella la Simplify
  • Maria la Simplify
  • Simona la Simplify
  • madalina365 la Simplify
  • o femeie la Simplify

Footer

ancapoveste

ancapoveste
Instagram post 2340238407061351759_7353501006 Instagram post 2340238407061351759_7353501006
Instagram post 2337289526162243401_7353501006 Instagram post 2337289526162243401_7353501006
Best place on Earth Best place on Earth
Best cake 🍒 Best cake 🍒
Instagram post 2333372053222463226_7353501006 Instagram post 2333372053222463226_7353501006
Instagram post 2332889870783416003_7353501006 Instagram post 2332889870783416003_7353501006
#crescento.creatoridepahare, #littleblackcup #crescento.creatoridepahare, #littleblackcup
Instagram post 2330031877733690552_7353501006 Instagram post 2330031877733690552_7353501006
Vezi mai multe fotografii Urmărește-mă pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Copyright

Toate articolele și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Căsuța din Poveste. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Categorii pe blog

Arhivă

Copyright Casuta din Poveste © 2021 · Website realizat de Artisan Web

Folosim cookie-uri pentru evidența numărului de vizitatori și alte chestiuni funcționale. Nu colectăm date personale în alte scopuri decât cele esențiale pentru buna-funcționare a site-ului.. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Confidențialitate

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.
Necesare
Întotdeauna activate

Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

Non-necesare

Orice cookie-uri care nu pot fi deosebit de necesare pentru funcționarea site-ului web și sunt utilizate special pentru colectarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului prin intermediul analizelor, anunțurilor și al altor conținuturi încorporate sunt denumite cookie-uri inutile. Este obligatoriu să obțineți consimțământul utilizatorului înainte de a rula aceste cookie-uri pe site-ul dvs. web.